top of page

Banjalučanin ide godinu dana u zatvor: Osuđen za ubistvo iz nehata na Badnji dan

Marko Gudalo (67) iz Banjaluke osuđen je na godinu dana zatvora za krivično djelo nehatno lišenje života počinjeno na Badnji dan 2020. godine.Gudalo je bio optužen da je 6. januara 2020. godine oko šest sati u ugostiteljskom objektu u ulici Rade Radića u naselju Vrbanja iz nehata usmrtio Tiuana Barića (24), piše Mondo.


Presudu je donio Osnovni sud u Banjaluci i to na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Gudalo prethodno sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom.


Osim na zatvorsku kaznu, osuđen je i na novčanu kaznu od 2.000 KM za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.


Gudalo je inače bio vlasnik restorana “Brvnara” u kojem se desilo ubistvo, a stradali mladić je kod njega radio kao konobar.


U trenutku nesreće Barić je stajao u blizini šanka kada je Gudalo sa police uzeo „kuburu“ u namjeri da u nju stavi metak, kako bi ispalio hitac kada badnjak unesu u restoran.


“Držao je kuburu u ruci pokušavajući da otkloni poteškoće sa oružjem i hodajući po restoranu. Došlo je do opaljenja oružja koje je bilo okrenuto prema šanku gdje se u tom trenutku nalazio oštećeni, kojeg je pogodio snop sačme. Nanesene su mu smrtonosne povrede u vidu masivnog unutrašnjeg iskrvarenja srčanog mišića i nastupila je momentalna smrt”, stajalo je u optužnici.


Comentarios


bottom of page