top of page

Banjalučanin htio podmititi policajce pa uhapšen

Banjalučanin A.D. uhapšen je sinoć nakon što je pokušao podmititi policajce kako ga ne bi testirali na droge, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


foto: ATV


"Naime, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, 24.1.2023. godine u 22.35 časova u Banjaluci u ulici Petra Velikog, policijski službenici su izvršili zasutavljanje i kontrolu putničkog vozila marke džip koje se nekontrolisano kretalo po kolovozu. Izvršenom kontorlom utvrđeno je da je vozilom upravljalo lice A.D., koje je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu, te policijskim službenicima ponudio novčanicu u iznosu od 100 KM, kako bi odustali od vršenja službene radnje”, stoji u saopštenju.


Kako stoji u saopštenju, pomenuta novčanica je uz potvrdu oduzeta i o navedenom je obaviješten dežurni sudija Okružnog suda u Banjaluci.


Takođe, licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.


“O svemu je obavješten tužilac Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ‘Davanje mita’, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica A.D dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u redovnoj procedure”, zaključuju u saopštenju.

Comments


bottom of page