top of page

Banjalučanin dobio priznanje za učenika generacije i diplomu “Vuka Karadžića”Učenik Osnovne škole “Miloš Crnjanski” iz Banjaluke Jovan Kremenović dobio je priznanje za učenika generacije i diplomu “Vuka Karadžića”, a osim školskog uspjeha, ostvario je izuzetne rezultate u sportu i sportskim sekcijama.Kremenović je u izjavi za Srnu rekao da ima želju da upiše Srednju elektrotehničku školu “Nikola Tesla” u Banjaluci jer je zainteresovan za predmete koji su u vezi sa tehnikom i tehnologijom.


Od šestog do devetog razreda učestvovao je na takmičenjima iz srpskog jezika, fizike, matematike, vjeronauke, kao i na sportskim takmičenjima, a svaki od ovih predmeta mu, kako kaže, ide podjednako dobro.


On je rekao da je tokom devetogodišnjeg školovanja nekada bilo teško, ali da je od početka imao želju da dobije Vukovu diplomu.


“Kada sam krenuo u školu, čuo sam za diplomu `Vuk Karadžić` i mislio sam da će to biti nešto nedostižno, ali sam imao jaku želju da je zaslužim i zato sam se trudio”, izjavio je Kremenović, te dodao da najviše od predmeta voli društvene nauke kao što su istorija i geografija.


Kremenović je istakao da je sticanje znanja uvijek važno, pogotovo u svakodnevnom životu, ali je takođe važno i da se stekne životno iskustvo i slušaju roditelje, jer sve što oni govore, to rade sa najboljom namjerom.


Osim školskih aktivnosti, Kremenović je ostvario i izuzetne rezultate u sportu i sportskim sekcijama, pa se tako aktivno bavi fudbalom, odbojkom i atletikom.


Drugarima koji su završili deveti razred, poželio je sve najbolje u daljem školovanju, a onima koje čeka još jedna godina u osnovnoj školi, poručuje da se potrude kako bi ostvarili sve što žele u budućnosti.


Majka Tanja Kremenović rekla je da su se kao roditelji trudili da u svemu podrže svoje dijete, a da su priznanja koja je Jovan osvojio, ponos, ali i veliki podstrek za dalje.


“Želimo da Jovan postane dobar čovjek i oslonac, kako nama, tako i društvu u kojem se nalazimo”, naglasila je Kremenovićeva.


Ona je navela da je obrazovanje važan segment u životu svakog pojedinca i zajednice u kojoj živi, te dodala da bi podrška talentovanim učenicima trebala biti i razvijenija.


Na Jovana se, kako kaže, ugledaju i mlađi brat i sestra, a njegovi roditelji će ga uvijek podržavati na životnom putu.


Osnovnu školu “Miloš Crnjanski” u Banjaluci trenutno pohađa 864 učenika, a mnogi od njih u ovoj školskoj godini primili su priznanja za ostvarene uspjehe na školskim i republičkim takmičenjima iz predmeta i sporta.

bottom of page