top of page

Banjalučanima privukao pažnju: Otkud Putin u centru Banjaluke? FOTOPrivukli smo dosta pažnje u samom startu, a to nam je i bio cilj. I ništa više se ne krije iza odabira imena, kaže za BL portal vlasnik novog lokala u centru Banjaluke, koji je prolaznicima zapao za oko upravo zbog njegovog naziva – “Vladimir Putin”.“Na primjer, ime DJ Krmak nikome ne smeta, a privukao je mnogo pažnje upravo imenom. Ne smetaju ni razni drugi nazivi lokala u Banjaluci”, objašnjava vlasnik, komentarišući neke od reakcija Banjalučana.


Objašnjava da on lično gaji simpatije prema Rusiji, ali to, kako tvrdi, nije bio motiv za odabir naziva lokala. Potez je bio čisto marketinški.


“Evo, na primjer, vidite koju kafu koristimo – Frank kafa iz Hrvatske. Tako da je ovdje riječ isključivo o ugostiteljstvu i poslu, i ni o čemu drugom”, tvrdi naš sagovornik koji bi radije da u ovoj priči “ostane” bez imena.


Inače, kafa u novom lokalu u centru Banjaluke koštaće vas 2,5 KM, mineralna voda takođe, dok ćete, na primjer, za pivo morati izdvojiti od 3,5 do šest maraka.


Sudeći prema slici u lokalu, čini se da se upečatljivo ime pokazalo kao dobar marketinški potez, jer su brojni gosti odlučili da jutarnju kafu popiju baš ovdje, a to kažu i konobari.


Među njima je i penzioner Pero Đurić, koji je, kako kaže, već ranije čuo da “Putin dolazi u Banjaluku”.


“Čuo sam da će se lokal ovako zvati od momaka koji su radili na njegovom uređenju, zato sam danas došao da vidim kako izgleda. Baš mi se sviđa, a svođa mi se i ime”, kaže Pero.

bottom of page