top of page

Banjalučani vozili pijani i prijetili policiji

N.V. i K.Đ uhapšeni su u Banjaluci zbog sumnje da su pijani vozili i nakon zaustavljanja vrijeđali policajce, saopšteno je iz Policijse uprave Banjaluka.


foto: faktormagazin


U saopštenju je navedeno da je Banjalučanin N.V. uhapšen zbog počinjenih prekršaja iz više članova Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te Zakona o javnom redu i miru.


„Naime, policijski službenici su istog dana oko 1.30 časova, u Banjaluci u ulici Knjaza Miloša, zasutavili i kontrolisali mercedesa koje se kretalo nepravilnom putanjom po kolovozu ugrožavajući bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je vozilom upravlja N.V., koje je tokom kontrole vrijeđalo i upućivalo prijetnje policiji, te se oglušilo i na policijsko naređenje, nakon čega je uhapšen“, navode iz policije.


U saopštenju se navodi da je kontrolom utvrđeno da je uhapšeni imo 1,44g/kg alkohola u organizmu.


Istog dana, oko 19.20 časova, zbog istih prekršaja uhapšen je i Banjalučanin K.Đ.


„K.Đ. je sa audijem učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi sa materijalnom štetom koje se dogodila istog dana u ulici Dujke Komljenovića. Vrijeđalo je i ometalo policiju tokom uviđaja zbog saobraćajne nezgode, te se oglušilo o njihovo naređenje, nakon čega je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, te je utvrđeno 1,64 g/kg alkohola u organizmu“, navodi se u saopštenju.


O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci.Izvor: Faktormagazin

bottom of page