top of page

Banjalučani se žale na nerad, a nadležni ne rade ništa

Gradska uprava objavila je spisak problema u Gradu na koje se građani žale svakodnevno, a na koje nadležni do sada nisu reagovali. Na zvaničnoj straici Grada stoji da se zahtjevi prosljeđuju nadležnima koji nastoje da reaguju što prije, što se pokazalo neistinito. S obzirom na komentare građana više izgleda kao da se ne radi ništa.Ova objava na Fejsbuk stranici Grada izazvala je lavinu komentara nezadovoljnih građana, a problemi i žalbe i dalje se nižu jedni na druge.


Građani se najviše žale na komunalne probleme i infrastrukturu, ali i na stanje dječijih igrališta. Kako kažu i ono što je napravljeno nije funkcionalno. ,,Bačene su pare a napravile su se ljulje iz kojih djeca ispadaju'', jedan je od komentara.


Što se tiče održavanja higijene u gradu, građani su zgroženi neradom ,,Čistoće''.

,,Kada će radnici čistoće početi koristiti metle i lopate, trenutno koriste hvataljke za papir a svo ostalo smeće , lišće, granje itd. ostaje po trotoarima i kad padnu kiše zapuše se odvodi i naprave bare po gradu. Jedino se kako treba očisti centar grada'', jedan je od komenatara.


,,Prvo sačuvajte ono što već imamo. Počistite i operite grad da se ne širi smrad. Sve je zamazano. Gomile smeća, blata i kamenja na rubovima cesti i trotoarima, javnim parkinzima. Nije Banja Luka samo 200 m u prečniku od zgrade Opštine'', napisala je nezadovoljna sugrađanka.


Jedna sugrađanka napravila je čitavu listu problema a svela ih je na SAMO 20 tačaka:

Postavlja se pitanje šta su gradonačelnik i nova gradska administracija radili dvije godine? Po komentarima građana odgovor je više nego očigledan.

bottom of page