top of page

Banjalučani pijani upali u policijske prostorije i prijetili i vrijeđali policajce

Banjalučani A.T. i Z.L. uhapšeni su juče nakon što su, u odvojenim slučajevima, pijani upali u službene prostorije Policijske uprave Banjaluka, odnosno nadležne policijske stanice, i policijskim službenicma upućivali prijetnje i pogrdne riječi.
Prvo je Z.L. oko 15,40 časova nepozvan ušao u prostorije nadležne policijske stanice u vidno alkoholisanom stanju. On je policijskom službeniku upućivao pogrdne riječi i izraze te je nakon toga uhapšen.


„Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 21.06.2022. godine, lišili su slobode lice Z.L. iz Banjaluke, zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“, kazali su u PU Banjaluka.


Navedni je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka, Odjeljenje za prekršaje.


Kasnije tokom jučerašnjeg dana, tačnije oko 22,45, Banjalučanin A.T. je upao u službene prostorije Policijske uprave Banjaluka i policijskim službenicma upućivao prijetnje i pogrdne riječi, te se oglušio o zakonito izdato naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira. Policija ga je potom uhapsila.

Navedeni je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno 2,20 g/kg alkohola u organizmu.


„Prilikom lišenja slobode lice A.T. je pružalo aktivni otpor i policijskom službeniku nanijelo tjelesne povrede i oštetilo službenu uniformu. Povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka“, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


A.T. je osumnjičen da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.


O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu.

bottom of page