Banjalučani pažnja: Komunalna policija kažnjava, sve manje parking mjesta, a kazne sve veće

Komunalna policija u Banjaluci u više dnevnih navrata fotografiše sva parkirana vozila i masovno šalje naloge za plaćanje kazni. Vozači svoju muku muče, jer problem parking-mjesta u Banjaluci je evidentan i uvijek aktuelan. U pojedinim naseljima vozila se gužvaju kao sardine u konzervi, a trotoari su zauzeti, jer pojedine zgrade i poslovni objekti nemaju parkinge.


Ovaj problem predstavnici grada ne pokušavaju da riješe.


Građane koji su danas ili prethodnih dana, svoja vozila parkirali na mjesta koja nisu predviđena za parkiranje čeka kazna koju će morati da plate Komunalnoj policiji Glavnog grada zbog nepropisnog parkiranja.


Kako nezvanično saznajemo od Banjalučana i na mjestima koja su predviđena za parkiranje, patrole zalaze pred istek parking karte i kažnjavaju.


,,Ovo je haos. Svaki dan parkiram auto ovdje i sad su našli da mi pišu kaznu. Gdje su bili do sada?!”, pita se revoltirani građanin.


Građani se pitaju po kom osnovu su kažnjeni sada, a nisu prethodnih puta.


Kažu, fali para u gradskoj kasi, pa kažnjavaju zbog (ne) propisnog parkiranja.


Vozači će najvjerovatnije biti primorani da parkiraju i u drugim naseljima ili gdje god da nađu slobodno mjesto da ne bi plaćali kazne.


Ukoliko ste imali praksu parkiranja iza ograde Bugarske škole u Karla Rojca, nemojte to činiti, jer komunalna policija slika sve, piše portal Banjaluka.com.