Banjalučani bi od 1. jula mogli ostati bez gradskog prevoza

Banjalučani bi od prvog jula mogli ostati bez gradskog prevoza. Cijene goriva svakodnevno rastu. I zato, kažu u Autoprevozu pod ovakvim uslovima, najvjerovatnije neće voziti."Odlukom Skupštine jesmo dobili to neko prvo poskupljenje, međutim novac za ta poskupljenja još uvijek nismo dobili iako postoji skupštinska odluka da ta razlika se plati iz gradskog budžeta da ga ne bi plaćali građani. S obzirom da smo prvog juna podnijeli taj zahtjev za korekciju cjenovnika i da je bilo prošlo više od 15 dana, mi smo nakon 15 dana podnijeli opomenu pred tužbu, jer mi sa gradom imamo ugovorni odnos", rekao je Dejan Mijić, direktor Autoprevoza.

Sredstava nema, poručuje gradonačelnik. Odgovornost i ovaj put prebacuje na skupštinsku većinu.

Prevoz mora da funkcioniše, poručuju iz skupštinske većine. Mi želimo da se cijene zadrže na postojećem nivou ali da se razlika u cijeni plaća iz gradskog budžeta. Ne želimo, kažu, da to ide preko leđa građana.

Prevoznici se nadaju da će na sutrašnjem sastanku pronaći neko rješenje. Poručuju i da su gradonačelnika upoznali sa činjenicom da nemaju sredstava da finansiraju javni prevoz.