top of page

Banjac: Zahtjev PDP-a i SDS-a nije imao zakonsko uporište

Lider Narodne partije Srpske Darko Banjac izjavio je da je Centralna izborna komisija BiH postupila u skladu sa zakonom odbijanjem zahtjeva SDS-a i PDP-a za poništavanje izbora za nivo predsjednika Republike Srpske, jer taj zahtjev i nije imao zakonsko uporište.- Tu je vrlo jasno sve, jer CIK da je postupio drugačije kršio bi direktno zakon i to je ono o čemu koalicija i mi pričamo da se od početka krši zakon i meni nije jasno da SDS i PDP koji toliko govore o pravu i poštovanju prava, ne znaju ništa i oni prekrše zakon - ukazao je Banjac.


Prema njegovim riječima, opozicija želi da predstavi da je tokom izbornog procesa bilo toliko nepravilnosti da su mogle uticati na izborni rezultat za nivo predsjednika Srpske, te da nije riječ o 3.000, nego 30.000 glasova razlike.


- Naravno da te nepravilnosti ne mogu uticati na 30.000 glasova razlike. Kontrolno brojanje će pokazati da je ogromna razlika između predsjedničkih kandidata - istakao je Banjac.


On je dodao da kada bi CIK nakon svega ovoga, ipak, donio odluku o poništavanju izbora, to bi bila politička odluka.


Banjac je napomenuo da opozicija želi da diže veliku galamu, od čega, kako kaže, nema ništa.


- Njihova politika je galama i ništa drugo i iznošenje laži i neistina, vrijeđanje drugih i oni to rade sada i radiće vjerovatno i u narednom periodu, a ovo je dokaz te galame - naveo je Banjac.


Centralna izborna komisija BiH odbila je jednoglasno na današnjoj sjednici u Sarajevu zahtjeve PDP-a i SDS-a za poništenje opštih izbora za nivo predsjednika Republike Srpske.

Комментарии


bottom of page