Banjac: Republika Srpska nije vaša ni čaršija, ni avlija, a ni begluk

Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac izjavio je Srni da prijedlog Šefika DŽaferovića upućen Kristijanu Šmitu da smijeni Milorada Dodika, koji je od naroda iz Republike Srpske izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH, samo je dokaz da postoji namjera da se mijenja politička struktura BiH silom a ne na izborima.


,,Sada je jasno da je stepen DŽaferovićeve mržnje prema Republici Srpskoj i srpskom narodu toliki da je nemoguće sa njima funkcionisati u BiH i da je to neodrživa zemlja", istakao je Banjac.


On je ocijenio da je očigledno da bošnjačke strukture i, nažalost, dio međunarodne zajednice žele silom, a protivno svim uzansama i načelima demokratije i međunarodnog prava, da sklone sve one koji su prepreka stvaranju unitarne BiH.


,,E pa, gospodine DŽaferoviću, a i svi vi koji želite da zatrete ognjište srpskog naroda to vam neće poći za rukom. Republika Srpska neće biti vaša ni avlija ni čaršija, a nije ni vaš begluk. Od danas je jasno da sa vama dogovora nema, a Kristijan Šmit neka smjenjuje po NJemačkoj i neka srpski narod ostavi na miru. Nije ovo 1941 godina", poručio je Banjac.


Izvor: Srna


Recent Posts

See All