Banjac: Opozicija da čestita Dodiku i strankama na vlasti

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je da je Centralna izborna komisija (CIK) BiH očekivano potvrdila ono što su predstavnici vladajuće koalicije danima govorili – da je Milorad Dodik novoizabrani predsjednik Republike Srpske, dodajući da bi opozicija trebalo da čestita lideru SNSD-a i strankama na vlasti ukoliko ima političke kulture."Ovim kontrolnim brojanjem se samo potvrdila razlika između Dodika i njegovog protivkandidata Jelene Trivić od preko 30.000 glasova. CIK nije imala drugog izbora već da potvrdi izbornu volju građana Srpske. Ovo je jedina moguća odluka, a žao mi je samo onih koji su tvrdili suprotno", rekao je Banjac Srni.


On je istakao da bi brojni predstavnici opozicije trebali da razmisle o ostavkama i prestanku bavljenja politikom jer to ne samo da ne znaju, već su mogli da narod Srpske dovedu u veliku krizu.


"Odnosno, građane su okrenuli jedne protiv drugih. S druge strane, naš politički cilj nije svađa naroda već apsolutni mir u kome građani treba da iskažu svoju izbornu volju. Dakle, i oni koji nisu glasali za Dodika i stranke u vlasti jednako su nam vrijedni", rekao je Banjac.


CIK BiH donijela je danas u Sarajevu dopunsku odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, prema kojoj je potvrđeno da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske održanim 2. oktobra.