top of page

Baka Anđa (90) iz Gradiške plete priglavke za Novaka Đokovića – „Valjda će mi neko pomoći u tome“

Devedesetogodišnja Anđa Novak iz Rovina kod Gradiške, plete čarape za Novaka Đokovića.Ona se prihvatila ovog posla, nakon saznanja da će najbolji svjetski teniser uskoro doći u Banjaluku, gdje će učestvovati na turniru Srpska open.


Novak će takođe, kako je najavljeno u Udruženju djece sa smetnjama u razvoju, 22. aprila biti gost njihove manifestacije „Svi smo mi dio vas“.


– Novaka Đokovića pratim godinama, gledam njegove mečeve i danju i noću. Nema termina koji mi ne dogovara. Odlučila sam da za njega opletem čarape od ovčije vune. Kada ih obuje, za njega neće biti zime. Brine me samo, na koji način da mu uručim čarape. Valjda će mi neko u tome pomoći – kazala je baka Anđa za Srpskainfo, čije prezime je identično Đokovićevom imenu.


– Svojim gorštačkim rukama, odrasla u tegobnim vremenima i vučarnim krajevima, sa mnogo ljubavi pletem čarape. Takve nosim od djetinjstva i zato gazim do stote. To želim i Novaku, ali da igra do stote – povjerila nam se baka Anđa.


Voljela bi, kaže, da bude na tribinama, bar na jednom Đokovićevom meču u Banjaluci, ali sumnja da će joj se ta želja ispuniti.


– Imam dobre ukućane, sina Zorana, snahu Milku, unuke Dejanu i Anju, ali oni ne vjeruju da ja mogu vidjeti Novaka i otići na turnir. Kažu, pusti bako svoje snove, ne možeš ti to postići. Ipak, ne odustajem, moji priglavci će naći put do moga dragog Novaka koji je srpski ponos u cijelom svijetu. Ne gubim nadu ni da ću otići na turnir. Poslije svakog njegovog meča, suze mi krenu iz očiju, ili zbog tuge, ako izgubi, a još više zbog sreće, kada pobijedi – priča Anđa Novak.


Veličinu Novakovog stopala, kaže, kazale su joj unuke.


– One su pročitale da nosi broj 44,5. E, upravo tolike čarape i priglavke mu pletem. Već sam pri kraju, otkrila je Anđa Novak.


Pojedini korisnici društvenih mreža, poručili su baki Anđi: „Daće Bog, vidjeće baka, Novaka svog“.bottom of page