top of page

Bahatost bez granica: Biciklom srušio rampu u Banjaluci

Željeznice Republike Srpske ponovo su zabilježile neodgovorno ponašanje učesnika u saobraćaju i na svom Fajzbuk profilu objavili video.U pitanju je biciklista koji je na prelazu u banjalučkom naselju Vrbanja, kako navode, polomio lijevi polubranik u dijelu prerezivog umetka, što je izazvalo kvar na uređaju osiguranja putnog prelaza.


"Pješaci, biciklisti kao i vozači drumskih vozila svakodnevno su učesnici u saobraćaju i na putnim prelazima u Republici Srpskoj. Naizgled bezazlena, ali svakako ozbiljna situacija, prouzrokovala je vanredni događaj na putnom prelazu 'Vrbanja', kada je biciklista zanemarivši saobraćajnu signalizaciju, aktiviranu svjetlosno – zvučnu signalizaciju i spuštene polubranike, polomio lijevi polubranik u dijelu prerezivog umetka, što je izazvalo kvar na uređaju osiguranja putnog prelaza", navode u Željeznicama.


Dodaju da je brzom intervencijom zaposlenih iz Sekcija za STD, ETP ,ZOP i RJ SS Banjaluka, odmah je izvršena zamjena polubranika, te otklonjen kvar na uređaju.


"Iz Željeznica su ponovo apelovali na sve učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj način izbjeći i smanjiti nezgode i udesi, i nezgode, koji mogu imati tragične posljedice", kažu u Željeznicama.bottom of page