top of page

Bahati Stanivuković ruši uspješne direktore: Uprkos pozitivnom poslovanju, smijenjen Željko Grbić

Stanivukovićeva bahatost i nepotizam dovode u pitanje budućnost gradskih preduzeća u Banjaluci


Danas je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, još jednom pokazao svoju bahatost i neodgovornost prema građanima ovog grada. U nedopustivom potezu, smijenio je direktora Gradskog groblja JK a.d. Željka Grbića, ignorišući činjenicu da je Grbić vodio preduzeće uspješno, ostvarujući pozitivne rezultate u poslovanju.



Treba podsjetiti da je Željko Grbić bio jedini direktor gradskog preduzeća čiji je rad dobio podršku Skupštine, kroz usvajanje Izvještaja o radu. Ovo samo naglašava činjenicu da je Stanivuković odlučio smijeniti upravo osobu koja je obavljala svoj posao na najbolji mogući način.


Nažalost, to nije jedini problem koji je gradonačelnik izazvao svojim neodgovornim potezima. Ostala gradska preduzeća poput Vodovoda, Zibla i Akvane takođe se suočavaju s ozbiljnim izazovima pod Stanivukovićevim vođstvom. Uprkos tome što su dobijala subvencije iz grada, ova preduzeća su sve dublje zakoračila u finansijske probleme. Još više zabrinjava činjenica da nikada nisu dostavili Izvještaj o radu na skupštinu, što ukazuje na mnoge nepravilnosti u njihovom poslovanju.


Ova situacija postavlja pitanje koliko će građane Banjaluke koštati neodgovorne odluke gradonačelnika.


Smjena Željka Grbića, koja je očigledno nezakonita i bez osnova, može imati dalekosežne posljedice. Istovremeno, i ostala gradska preduzeća su na ivici propasti, što bi moglo imati negativne efekte na infrastrukturu i kvalitet života u gradu.

bottom of page