Bageri stigli, vode nema: Mještani Gornje Piskavice spremni za proteste

Više od 1.000 mještana Gornje Piskavice već 20 dana muku muči sa nestašicom vode za piće usljed tropskih vrućina. U srijedu uveče grad je poslao bagere kako bi bila nastavljena izgradnja vodovoda, ali mještani i dalje tvrde da to nije rješenje, te da će, ukoliko njihov problem ne bude riješen, organizovati proteste ispred Gradske uprave.


Savjetnik gradonačelnika za ekonomska pitanja Bojan Kresojević kazao je za “Glas Srpske” da je grad stavio na raspolaganje adekvatna rješenja koja su u njegovoj nadležnosti.


,,Spremni smo da im, u domenu civilne zaštite, dopremimo vodu u cisternama. Poslali smo dopis “Vodovodu” sa prijedlogom da razmotre ravnomjerne redukcije potrošnje i dopremu vode u okviru njihovih nadležnosti’’, kazao je Kresojević i dodao da je izgradnja prepumpne stanice sa rezervoarom na Klupama počela.


Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Piskavica Goran Knežević rekao je da stanovnici još ne vide nikakvo rješenje.


,,Ukoliko ne bude nađeno alternativno rješenje, nećemo sjediti skrštenih ruku, ići ćemo protestovati pred Gradsku upravu. Dovoženje cisterni sa vodom nije način da se zataška ovaj problem’’, rekao je Knežević.


Izvor: Glas Srpske