top of page

Bacanje novčića otišlo u istoriju - Đoković i Rubljov na drugačiji način odlučili ko prvi servira

Zanimljiv početak finala Serbian opena. Svi dobro znate da se bacanjem novčića određuje ko bira da li počinje meč servisom. Međutim, sada smo vidjeli nešto potpuno drugačije.

Prije početka meča Novak i Rubljov su se tucali jajima kako bi se odredilo ko prvi servira. Rus je pobijedio i odlučio se da bira stranu gdje počinje meč, a Novaku prepusti prvi servis.


Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poražen je finalu Srbija opena od ruskog igrača Andreja Rubljova, a nakon duela poručio je da je u odlučujućim trenucima ostao bez snage.


Srpski as nije uspio da dođe i do četvrtog preokreta na domaćem terenu, pošto je osmi teniser svijeta bio bolji u trećem setu. "Žao mi je što se sve ovako završilo, prije svega zbog toga što ste doprinijeli da dođem do finala. Izvinjavam se svima što niste vidjeli veću borbu u trećem setu. Nažalost to je sport. Ako nešto otkaže u motoru, teško može da ide, naročito na ovom nivou. Čestitam Andrej, sjajan si momak, Beograd i Srbija te vole. Molim te ponovo da dođeš da braniš titulu", rekao je Đoković. Rubljov je poručio da je dijelio teren sa najboljim igračem svih vremena. "Ne znam šta da kažem, osim da si najbolji u istoriji. Volio bih i ja da budem sa takvim uspjesima. Bila je velika čast dijeliti teren sa tobom. Nadam se da ćemo igrati još mnogo godina i da je pred nama mnogo bitaka. Hvala i tebi Đorđe, sve je bilo na visokom nivou. Osjećam se sjajno ovdje. Upoznao sam mnogo ljudi, stekao brojne prijatelje. Podsjeća me Beograd na Moskvu, djeluje mi kao mala Moskva. Zaista sam uživao, osvojiti ovdje titulu je dvostruko sjajno. Hvala vam svima što ste došli i podržali sve igrače cijele nedjelje. Vidjeti pune tribine mnogo nam znači. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine", poručio je Rubljov.

bottom of page