top of page

Automobil vrijedan 400.000 KM pronađen u Laktašima: Osumnjičeni za krađu uskoro iza rešetaka

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci predložio je jednomjesečni pritvor Milanu Ćosi (54) iz Banjaluke i Aleksandru Mariću (46) iz Pelagićeva zbog sumnje da su u Zagrebu ukrali skupocjeni "mercedes benc AMG GTR" kabriolet vrijedan više od 200.000 evra.Kako je saopšteno iz tužilaštva pomenuti dvojac tereti za krivično djelo teška krađa, a pritvor je zatražen zbog bojazni od bjekstva, uticaja na dokaze, svjedoke i bojazni od remećenja javnog reda i mira. Prijedlog pritvora upućen je Okružnom sudu u Banjaluci.


– Osumnjičeni su u vremenskom periodu između 11. februara i 19. februara u Zagrebu počinili krivično djelo teške krađe vozila “mercedes”, kabriolet, bijele boje. Sa tim vozilom su uz upotrebu nepripadajući registarskih oznaka u namjeri izbjegavanja policijskih kontrola i sistema video nadzora, kao i mjera granične kontrole prešli državnu granicu BiH – saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.


“Mercedes” je je proizveden u seriji od svega 750 komada u cijelom svijetu, a vlasništvo je penzionera. Lopovi su tokom krađe vozila navodno iz kuće vlasnika odnijeli i nakit.


Automobil je policija Republike Srpske pronašla u Boškovićima kod Laktaša. Osumnjičeni Ćoso i Marić zatečeni su kako automobil izvoze iz garaže gdje vozilo skrivano nakon krađe, piše Glas Srpske.


– Policija je operativnim radom saznala više informacija o krađi skupocjenog “mercedesa” kao i gdje je skriveno . Osumnjičeni su praćeni i organizovana je sačekuša u kojoj su i uhapšeni kada su vozilo izvezli iz garaže. Na “mercedesu” su bile i nepripadajuće registarske oznake – rekao je izvor blizak istrazi slučaja.


Osim “mercedesa” policija je privremeno oduzela i BMW , koji je kako se saznaje, korišten kao “čistač” prilikom prevoza ukradenog vozila kroz Hrvatsku prema BiH i koji je vozio jedan od osumnjičenih.

bottom of page