top of page

Autobusko stajalište sve dalje i dalje, glas ogorčenih građana niko ne čuje

Autobusko stajalište u ulici Knjaza Miloša u naselju Lazarevo biće ponovo izmješteno. Razlog za to je, kažu iz Gradske uprave, izgradnja benzinske pumpe, pravdajući se regulacionim planom.“Regulacionim planom planirano je izmještanje autobuskog stajališta na lokaciju koja se nalazi u neposrednoj blizini, takođe uz magistralni put, svega nekoliko metara južno, bliže centru grada. S obzirom da je izdata građevinska dozvola za izgradnju pumpe, potrebno je izgraditi uključno-isključnu traku na mjestu postojećeg autobuskog stajališta, te se iz tog razloga realizuje novo autobusko stajalište predviđeno regulacionim planom”, rekli su za portal Banjaluka.com iz Gradske uprave.


Podsjećamo, ovo autobusko stajalište već je jednom izmješteno i premješteno 100 metara dalje.“Ako tako nastave, biće kod Poljoprivredne škole”, kažu mještani ovog naselja.


Takođe, iako je praksa da budu u blizinu, ovo stajalište udaljeno je i nekoliko stotina metara od stajališta iz suprotnog smjera.


Mještani su pisali i dopis prema Gradskoj upravi kako se pomenuto stajalište ne bi izmještalo jer ga koristi veliki broj đaka i starijih lica, međutim, razumijevanja za njih nije bilo.


Prilikom rekonstrukcije ovog dijela ulice došlo je i do uništavanja jednog drvoreda što je takođe naišlo na osudu ogorčenih mještana u ovom banjalučkom naselju.

Comments


bottom of page