Auta, skuteri i građevinske mašine ispred Boske: Počeo “Auto Show” sajam


Banjalučani nakon dvije godine pauze imaju priliku da na Trgu Krajine uživo vide najnovije automobile i druga prevozna sredstva u okviru proljetnog sajma “Auto Show”.Tako će od danas do 14. aprila biti izloženo oko 50 automobila, ali i skutera, motora, kvadova pa čak i građevinskih mašina.


Mirko Gerh organizator sajma za BL portal kaže da je ova manifestacija dio akcije o bezbjednosti na putevima.


“Glavni cilj nam je smanjenje broja saobraćajnih nesreća sa najtežim posljedicama za pet odsto”, objašnjava Mirko.


Takođe, organizator naglašava da će se ove godine dosta pažnje posvetiti djeci kao jednoj od najugroženijih kategorija, pa će tokom sajma biti postavljeni i mali automobili za djecu, kao i saobraćajna signalizacija poput semafora, gdje će mališani imati priliku da uče o saobraćaju.


Na Trgu je predstavljeni i nova Lada.


Stefan Tešić iz iz kompanije “Lada auto” navodi da je predstavljena cjelokupna ponuda ruskog proizvođača, od klasičnih i popularnih modela kao što je Lada Niva, do najnovijih vozila poput Lade Nive Travel, koja je bogato opremljena i koja košta 36 hiljada maraka.


Stefan je objasnio da trenutno za tržište BiH nema nikakvih ograničenja kada je riječ o nabavci ovih automobila i opreme iz Rusije, iako je zbog sukoba u Ukrajini isporuka tih vozila obustavljena u zemljama Evropske unije.


“Isporuka ovih vozila se obavlja neometano, prije par dana smo najnormalnije uvezli tri velika kamiona puna auto dijelova, a tako će biti i ubuduće, zaključuje Stefan.