top of page

Australija: Banjalučanin se utopio spašavajući kćerku iz morskih talasa

Život ponekad piše tužne priče, ne bira ni mjesto, ni vrijeme, ni glavne likove. Jedna od takvih priča nažalost desila se u Australiji i zadesila Branka Radulovića, porijeklom iz Banjaluke.


Branko (49) će zasigurno ostati heroj, jer je na popularnoj australijskoj plaži u Adelejdu žrtvovao svoj život kako bi spasio život svoje šestogodišnje kćerke Lare. Njegov prijatelj iz Adelejda kaže da je Branko već dugo u Australiji, kao i njegova sestra.


,,Majka im živi u Banjaluci. Oni su se bili vratili u Banjaluku, ali su prije oko osam godina ponovo došli u Australiju", kaže Brankov prijatelj.


Kolika je njegova žrtva, dodao je on, govori i činjenica i da je Branko, da bi spasao kćerku, bez razmišljanja skočio u vodu, iako je imao ugrađen baj-pas.Ti momenti su za njegovo srce bili preteški. Ljekari nisu uspjeli da ga spasu.Očevici na plaži kažu da se djevojčica nalazila u čamcu na naduvavanje, kada su je talasi odnijeli od obale, te da je Branko obučen uskočio u vodu kako bi je spasio.Sedamdesetogodišnji Majkl Naper, kada je vidio Branka kako utrčava u vodu, potrčao je za njim da ga stigne.


,,Prije nego što sam uspio da dođem do njega, djevojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi", kaže Majkl.


Pojasnio je da je jak vjetar oduvao gumeni čamac, te da je uspio djevojčicu da stavi na dasku za plivanje, ali do Branka nije uspio da stigne na vrijeme.


,,Kada sam uspio da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo tijelo isplivalo i tada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode", kaže Majkl.


Branko je bio bez svijesti kada su kćerka i on, uz pomoć posjetilaca na plaži, izvučeni iz vode. Branko je, nažalost, preminuo.

bottom of page