top of page

ATV predstavio novi logotip: Od danas i na ćirilici

Novu sezonu ATV počinje vraćanjem na ćirilično pismo, novim logotipom i vizuelnim identitetom, ali i bogatom programskom šemom, kojim će gledaocima jasno pokazati pravac kojim ATV, uprkos svim preprekama i opstrukcijama, sigurno i uspješno korača, navode u saopštenju iz ove medijske kuće.Ističu da povratak na ćirilično pismo, jednoglasnom odlukom menadžmenta i uređivačkog kolegijuma televizije, jasno pokazuje i njen stav – ljubav, poštovanje i očuvanje nacionalnog indentiteta, njegovanje pisma koje se već decenijama bori sa zaboravljanjem, te snažan osvrt na tradiciju, i sve one vrijednosti koje su bile, a i ostale, istinske vrijednosti ATV-a: čovjek, porodica i otadžbina.


‘Novi identitet i izbor našeg pisma veliki je korak za našu medijsku kuću i to nije samo promjena estetske i tehničke prirode, nego i naša želja da se pozicioniramo kao medij, koji svojim sadržajima i radom, pokazuje i njeguje vrijednosti porodične televizije, sa izrazitim nacionalnim identitetom. Novi logotip – modernizovano ćirilično slovo A uz više stilizovanih silueta Republike Srpske koje čine fokus kamere, šalje snažnu poruku.


Posebno smo ponosni na prkos, inat i dodatni napor koji smo uložili nakon i dalje nikad objašnjenih, sramnih američkih sankcija koje su nas dodatno ojačale, i to zbog publike zbog koje i postojimo. Očekuje nas i novi studio i identitet naših ‘Vijesti’, kao i osvježen studio i novi identitet našeg sjajnog popodnevnog magazina ‘Centar dana’. Već od 9. oktobra šaroliku programsku šemu počinjemo ‘Jutarnjim programom’ i povratkom prepoznatljivih formata iz naše ‘TV kuhinje’. Pokazaćemo da je ATV ne samo jaka porodična televizija, nego i da svojoj vjernoj publici itekako može da ponudi još mnogo toga i ostane upravo ono što jeste – autentična, tvrdoglava i vjerna’, kaže Dejan Stupar, direktor marketinga i prodaje ATV.


Iz ATV-a najavljuju da od 9. oktobra, gledaoce očekuju i brojni drugi noviteti – novi formati i nova TV lica.


“Izazovan put promjena podrazumijevao je mjesece planiranja i strategije, tehničko – tehnološka i produkcijska ulaganja, te ulaganja u zaposlene i njihove uslove rada. U još jednom su, zaposleni na ATV, jednoglasni – publici su, kako kažu, dali do znanja da zbog njih postoje i traju, te da će novitetima trend rasta samo dodatno osnažiti, uz istu misiju: ostati vjerni sebi i publici. ATV-ovci još jednom poručuju: dobre stvari ne treba mijenjati, pa zato – ne mijenjajte kanal. Na ATV vas očekuje mnogo novog i ponešto ‘starog’, jer su ipak pojedina vraćanja na ‘staro’ itekako veliki korak naprijed – smjelo, drugačije i nepokolebljivo”, zaključuje se u saopštenju ove medijske kuće.

bottom of page