Atak na Republiku Srpsku i srpski narod


Savez logoraša Republike Srpske smatra da je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora generalu Milomiru Savčiću atak Tužilaštva ne samo na njega, već i na Republiku Srpsku, kao i cijeli srpski narod."Mi, srpski logoraši, koji smo doživjeli strašne torture u koncentracionim logorima širom BiH, smatramo da je ovo neprimjerna odluka i još jedan neviđeni pritistak na Srbe koji dolazi iz Tužilaštva BiH. Ako je ovo poruka Suda BiH da Srbi ne smiju da govore o sopstvenom stradanju, onda takva država ne treba da postoji", navedeno je u saopštenju.


U saopštenju se dodaje da Savez logoraša daje punu podršku generalu Savčiću, "dokazanom patriotu i čestitom čovjeku koji uspješno vodi Boračku organizaciju Republike Srpske".


Ročište u predmetu protiv predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske generala Milomira Savčića o prijedlogu Tužilaštva za određivanje pritvora zbog njegovih istupa u javnosti, održano je danas u Sudu BiH, koji će pismeni otpravak odluke uputiti nakon vijećanja i glasanja.