"Arnautović skreće pažnju sa nelegalnog djelovanja komisije"

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović dopisom Agenciji za ravnopravnost polova BiH radi eventualnog postupanja protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pokušava da skrene pažnju sa nelegalnog djelovanja Komisije."Ovakvim i sličnim potezima Arnautović, kao jedan od ključnih eksponenata bošnjačke sarajevske politike, sada nažalost pretočene u nelegitimni i nelegalni CIK, pokušava da skrene pažnju javnosti sa svog nelegalnog djelovanja i donošenja potpuno pravno neutemeljenih odluka koje imamo priliku da gledamo ovih dana", rekla je Bursaćeva.


Prema njenim riječima, dopis u kojem se navodi da je član CIK-a Vanja Bjelica Prutina iskazala "strahove za svoj život kao samohrane majke i život njenog djeteta, te istakla da se osjeća diskriminisanom putem pola" usmjeren je da se izazove samilost javnosti prema osobi koja je kao profesionalac dužna da odgovara za zakonitost svojih postupaka, a ne da se u javnosti slušaju priče o njenom privatnom životu.


"Ako se i sastajala (sa liderom SDS-a Mirkom Šarovićem), neka dokaže zašto i kako i to je stvar njenih odnosa", dodala je Bursaćeva.


Ona je istakla da Agencija za ravnopravnost polova kao institucija nema nikakve veze sa onim što je u pismu napisao Arnautović, što još dokazuje da je cilj skretanje pažnje i izazivanje samilosti prema članu CIK-a.


Arnautović je juče uputio dopis Agenciji za ravnopravnost polova BiH radi eventualnog postupanja protiv Dodika jer je izjavio da se Prutina sastajala sa Šarovićem.