Arlov uručio stipendije djeci sa Kosova i Metohije

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas stipendije za petoro srpske djece sa Kosova i Metohije, kao i 30 fudbalskih lopti za škole u Kosovskom Pomoravlju.Stipendije su uručene Kseniji Vuković /2/ i Davidu Rakiću /16/ iz Kosovske Mitrovice, Nikoliji Maksimović /10/ iz Kosovske Kamenice, Anastasiji Mihajlović /16/ iz Gračanice i Iliji Ristiću /10/ iz Novog Brda.


Riječ je o četvoromjesečnim iznosima stipendija, od po 100 evra mjesečno.


Arlovu je stipendije i lopte predao na administrativnom prelazu Brnjak jer mu je iz kosovske policijske službe savjetovano da ne pokušava da uđe na područje Kosova i Metohije budući da je zabrana još na snazi.


On je, u ime korisnika stipendija, zahvalio anonimnom donatoru iz Republike Srpske koji već punih pet godina iz vlastitih sredstava obezbjeđuje stipendije srpskoj djeci iz socijalno ugroženih kategorija.


"Republika Srpska je uz vas i dok je posljednjeg od vas na Kosovu naša pomoć i briga neće prestati", poručio je Arlov koji očekuje da će ubrzo biti završena gradnja i opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici za djecu sa posebnim potrebama.


Arlov je izrazio žaljenje što duže od godinu dana ne može da obiđe radove na gradnji centra, ali je istakao da neće odustati od bavljenja humanitarnim radom i prikupljanja pomoći srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji, budući da vjeruje da će mu zabrana ubrzo biti ukinuta.


On je najavio da će i iduće godine u Republici Srpskoj kod vršnjaka boraviti oko 500 đaka sa Kosova i metohije, čime se, kako je istakao, nastavlja jačanje bratskih veza Srba.