Arlov: Humanitarnu akciju podržalo 76 škola

Humanitarnu akciju pod nazivom "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" u organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji od polovine septembra podržalo je 76 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, izjavio je Srni predsjednik Odbora Milorad Arlov.Arlov je rekao da se akcija sprovodi uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.


"Prikupljena sredstva usmjerena su za dovršetak izgradnje Dnevnog centra `Podrži me-9.januar`, čije građevinske radove privodimo kraju i ubrzo ga završavamo za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja `Podrži me` u Kosovskoj Mitrovici. Dio sredstava usmjerićemo za božićne i novogodišenje paketiće koje ćemo podijeliti u januaru na Kosovu i Metohiji", kaže Arlov.


On je naveo da će to biti poklon učenika iz Republike Srpske njihovim vršnjacima na Kosmetu, a ta humanitarna akcija organizuje se već više godina putem Odbora.


Arlov je rekao da je pri kraju izgradnja Dnevnog centra od 714 metara kvadratnih ukupne vrijednosti 300.000 evra, te da će od 1. do 31.januara 2022. godine godine biti aktivan humanitarni broj za pomoć završetku izgradnje i opremanje ovog centra.


"Humanitarna akcija preko osnovnih i srednjih škola traje do 31. decembra, a sredstva se mogu uplatiti i do kraja januara 2022. godine", dodao je Arlov.