top of page

Arlov: Gradiška prva prihvatila da ugosti djecu sa Kosova i Metohije

Gradiška je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je potvrdila učešće u 10. jubilarnom projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koju organizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji krajem juna 2022. godine, rekao je Srni predsjednik tog odbora Milorad Arlov.


Arlov je naveo da će Gradiška ugostiti 46 srpske djece dobi od 10 do 15 godina iz bratske opštine Zubin Potok.

,,Vjerujem da ćemo do 28. februara, do kad je rok za prijave, dobiti saglasnost i ućešće mnogih lokalnih zajednica da ugoste srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Gline sa Banije, da im uljepšaju početak ljetnih praznika, te da im pruže gostoprimstvo njihovi vršnjaci sa porodicama širom Srpske'', rekao je Arlov.


On je dodao da su u projektu već četiri godine, a biće i naredne godine djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me" za koje se završava Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici "Podrži me-9.januar" zahvaljujući humanosti Republike Srpske i velikog broja škola i učenika.


Arlov je podsjetio da su početkom decembra poslali molbu svim lokalnim zajednicama Srpske da po mogućnosti učestvuju u 10. jubilarnom projektu dolaska djece sa Kosova i Metohije, a ove godine i iz Gline, u posjetu svojim vršnjacima širom Republike Srpske.

On je naveo da je ovo najmasovniji projekat u regionu koji je do sad ugostio u Srpskoj po sedam dana više od 5.000 srpske djece i oko 450 prosvjetnih radnika sa Kosmeta.


,,Povezano je na hiljade porodica projektom u kojem su do sad učestvovale 33 lokalne zajednice Srpske i veliki broj osnovnih škola sa Kosova i Metohije i Republike Srpske'', rekao je Arlov, podsjećajući da projekat ima podršku najviših institucija i Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

bottom of page