top of page

Apsurdan postupak studenta ekonomskog fakulteta (FOTO)

Updated: Aug 19, 2022

Nesvršeni student ekonomije i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković obećao je povećati plate radnicima Gradske uprave. Svojim kompetencijama iz oblasti ekonomije pohvalio se čineći neviđeni apsurd.

Stanivuković je prvobitnih 160 KM predviđenih za povećanje plata Kolektivnim ugovorom, zamijenio cifrom od 130 KM.


Drugim riječima, prema Kolektivnom ugovoru, zaposleni Gradske uprave imali su pravo na uvećanje plate za 160 KM do 20. 5. 2022. godine, a od toga dana za 130 KM.

Potom je 20. 7. 2022. godine, ,,Reprezentativna'' Sindikalna organizacija Gradske uprave, na čelu sa ,,ekspertom'' ekonomskih nauka Draškom Stanivukovićem, izmijenila cifru od 130 KM na 135 KM.


Dakle, Stanivuković je prvo smanjio plate za 19 %, a potom ih digao za 4 %.

Stanivuković je ovo enormno povećanje iskoristio kako bi se pohvalio da je povećao plate zaposlenima u ,,svom'' preduzeću, kako ga je jednom prilikom nazvao u toku press konferencije.


Apsurd ovog poteza do danas je ostao nerazjašnjen.


Podsjetimo, Stanivuković je natjerao sve zaposlene u Gradskoj upravi da izađu na jedan od njegovih performansa, pod prijetnjom da u suprotnom neće primiti platu.


Ogorčenost na rad gradonačelnika od strane zaposlenih Gradske uprave možete vidjeti na OVOM LINKU. Svjedočili su i o mobingu koji trpe od strane gradonačelnika.

bottom of page