Apel ministra Milunovića: Pojedine lokalne zajednice da pokažu ozbiljnost prema borcima


Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović ponovo je apelovao da lokalne zajednice pokažu ozbiljnost i ubrzaju procese kada je riječ o rješavanju predmeta i zahtjeva u vezi sa realizacijom javnog poziva za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenim demobilisanim i socijalno ugroženim borcima.“Pozivam određene lokalne zajednice na odgovornost, jer borci Vojske Republike Srpske nisu kategorija za manipulaciju, to su ljudi koji su branili i odbranili Srpsku i nisu zaslužili da se pojedine lokalne vlasti na ovakav način odnose prema njima”, poručio je Milunović na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.


Milunović je rekao da je Srebrenica ostala na 0,7 odsto obrađenih zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć, Bratunac na 18 odsto, Doboj na 21, Lopare na 23, Banjaluka na 25, Laktaši na 30, Prnjavor na 37, Kozarska Dubica na 41, Prijedor na 42, Teslić na 51, te Istočna Ilidža na 55 odsto.


On je rekao da su ostale opštine u potpunosti ispunile ovu obavezu ili su obradile više od 60 odsto zahtjeva.


Milunović je nedavno rekao da je do sada po javnom pozivu za materijalnu pomoć za socijalno ugrožene i nezaposlene demobilisane borce Vojske Republike Srpske jednokratna novčana pomoć isplaćena za 6.120 boraca, od ukupno prijavljenih 14.270.


Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske raspisalo je 2. aprila javni poziv za materijalnu pomoć za socijalno ugrožene nezaposlene borce Vojske Republike Srpske od 100 KM.