Antonić: Begić nam nije rekao ko ga je ucjenjivao za snimak

Momčilo Antonić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da je jučerašnja sjednica bila jedna od najvažnijih sjednica Skupštine u istoriji u kojoj počinje vraćanje nadležnosti Srpskoj koje joj pripadaju Ustavom BiH, gdje je, kako navodi, opozicija demonstrirala veleizdaju i u nedostatku argumenata, uz pritisak specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara i nekih ambasadora, napustila salu i nije glasala.Govoreći o eksplicitnom snimku odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivana Begića, koji je juče procurio u javnost, Antonić kaže da se o snimku pričalo mjesecima unazad, a da je on pušten baš juče kako bi stavio u drugi plan i značaj sjednice i politički debakl opozicije.


“Juče sam prvi put vidio iskrene osmjehe ljutih opozicionara u NSRS, koji su se naslađivali nesrećom svojih kolega i konkurenata u opoziciji, a mi koji smo zajedno s našim porodicama više puta bili žrtve Stanivukovićevih (gradonačelnik Banjaluke) i Begićevih konstrukcija na portalima i mrežama bili smo više tužni zbog nejedinstva u NSRS nego što smo likovali snimku koji su oni sami snimil. Begićevu objavu vjerovatno nije on pisao, jer ne uklapa se psihičko stanje o kojem piše i sam način pisanja. Ta objava ima za cilj da do kraja žrtvuje Begića, opere Stanivukovića i da izazove emocije i žal (psihijatar, roditelji i sl) kod ljudi. Ostao nam je dužan ko ga je ucjenjivao za snimak, ko mu je tražio pare da ne objavi? To je kriminal”, navodi Antonić.


On smatra da Stanivukovićeva objava i objave njegovih savjetnika imaju za cilj da operu njega, da skrenu priču sa ,,nedostojnog ponašanja gradonačelnikka" na homofobiju i okrive SNSD za njihove lične egzibicije.


“Ako je koincidencija, specifični ben kod pupka, brojanica, način odmahivanja rukom, zajednički život i sl. zašto je Stanivukoviću trebao cijeli dan da demantuje svoje prisustvo i da li nas čeka, kao u slučaju Pavlović, dodatni kompromitujući materijali da bi preuzeo odgovornost za ,’ponašanje nedostojno funkciji koju obavlja’?”, upitao je Antonić.


On je poslao riječi podrške Begiću.


“Želim ti da ozdraviš i da nađeš svoj put i nastaviš normalno živjeti. Svijet nam daje bezbroj mogućnosti tako da nebiti odbornik nije nikakva tragedija. Tvoja seksualna orjentacija je tvoje opredjeljenje i ono s čim si vjerovatno rođen, LGBT osobe postoje svugdje oko nas, u svim strankama, mnogim društvima, porodicama i niko normalan ti ne zamjeri to što jesi, a to da li je tvoje ponašanje dostojno funkcije koju obavljaš ste standardizovali vi, vi koji ste karijere gradili na osudama, etiketiranju, prozivkama članova porodica i slično”, smatra Antonić.