top of page

Anarhija i bezakonje se nastavljaju u okviru Zimzobala; Ko je zakupcima naplatilo 5000 KM korištenje prostora, šta je radila Gradska razvojna agencija?

Na adresu našeg portala stigla je anonimna dojava u kojoj se navodi da su kućice u sklopu Zimzobala nezakonito postavljene, te da Grad Banjaluka nikada nije izdao odobrenje za privremeno zauzimanje javne površine, a što je po zakonu bio obavezan, te da je ovaj projekat vodila Gradska razvojna agencija CIDEA. Ipak, zakupcima je fizičko lice došetalo do zakupljenih prostora te uzelo 4800 KM u kešu. O svemu je obavještena tržišna i poreska inspekcija, a što su nam i oni potvrdili.Zimzobal u Banjaluci pompezno je najavljen, a kako stvari sada stoje pompezno je i zatvaranje istog jer su zakupci oštećeni za 4800 KM. Naime, u Zimzobalu je zakupljeno, ili trebalo biti zakupljeno trideset kućica, ali to se nikada nije desilo, pa su zakupci faktički radili na divlje. Ovaj projekat vodila je gradska razvoja organizacija "CIDEA" koja je trebala pribaviti odobrenje za privremeno zauzimanje javne površine, što nikad nisu uradili. Tako su postavke na Trgu Krajine i parku Petar Kočić, kao što su kućice, električni autići, klizalište i ostali sadržaj sve vrijeme radili nelegalno.


Ipak, stvari su kulminirale kada kada se jedan dan pojavilo nepoznato fizičko lice, izvjesni Branko Vukmir, vlasnik kafe bara C1 koji je od zakupaca uzeo po 4800 KM na ime naknade za postavljanje sadržaja u okviru Zimzobala, što je zakupce šokiralo, te su shvatili da su izigrani.


Kako saznajemo, CIDEA koja je vodila projekat postavljanja kućica i ostalog sadržaja posao je odradila pod velom tajni te je favorizovala ljude bliske gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i direktoru gradske razvojne organizacije. Tako su pod posebnim uslovima štandove dobili Ognjen Savanović, Olga Babić i Milada Šukalo.


O svemu je obavještena tržišna i poreska inspekcija, a što su nam i oni potvrdili.

bottom of page