top of page

ANALIZA: Opoziciji najveća podrška iz Federacije (FOTO)

Jelena Trivić i Mirko Šarović imaju najveći postotak pregleda iz Federacije BiH. Opozicioni kandidati za predstojeće izbore ubjedljivo najviše novca troše na oglašavanje putem društvenih mreža. Nenad Nešić izdvaja najviše novca, preko 19.000 maraka, a iza njega je Draško Stanivuković.


Istraživanjem je utvrđeno da je Nenad Nešić (DNS) do sada izdvojio preko 19.000 maraka na reklame za svoju predizbornu kampanju. Cifra je pozamašna kada se uzme u obzir da je do izbora ostalo još 10 dana.


Nešić je na reklamiranje sebe potrošio skoro kao svi kandidati SNSD-a zajedno. Postavlja se pitanje odakle izvire toliki novac za reklamiranje?!


Sljedeći je Draško Stanivuković (PDP). Poznat po svojoj neskromnoj želji da bude u centru pažnje, do sada je izdvojio preko 14.000 maraka na reklamiranje. Zanimljivo je da 12% populacije od ukupnog broja pregleda odlazi na one sa teritorije Federacije BiH.


Za Draškom Stanivukovićem ide Jelena Trivić (PDP). Trivićeva je do sad dala preko 4.000 maraka na promociju. Međutim, Jelena Trivić je kandidat koji poslije Mirka Šarovića ima najviše pregleda i pretraga sa teritorije Federacije BiH (28%).


Branislav Borenović (PDP) za Jelenom Trivić zaostaje za 1% po broju pregleda iz Federacije. Statistika pokazuje da su Trivićeva i Borenović značajan faktor za drugi entitet. Borenović, kralj kompenzacione liste, izdvojio je svega 1.000 KM na promociju.


Mirko Šarović (SDS) kandidat je koji se ne rasipa puno na reklamiranje putem društvenih mreža. Ipak je čovjek u godinama za kojeg moderna tehnologija i nema neku težinu. Međutim, nesporno je kandidat za kojeg postoji veći interes na teritoriji FBiH (54%) nego na teritoriji Republike Srpske.Nebojša Vukanović (Za pravdu i red) ne rasipa se novcem za reklamiranje putem društvenih mreža, ili je jednostavno ostao finansijski kratak da sebi priušti ovaj luksuz?!


Milan Radović (SDS) do sada je uplatio nešto više od 1.000 maraka za promociju.


Goran Selak (SPS) za svoju kampanju na društvenim mrežama izdvojio je preko 1.500 maraka.

Sumiranjem rezultata dolazi se do zaključka da su se Nenad Nešić i Draško Stanivuković najviše istrošili na promovisanje, dok su favoriti Federacije Mirko Šarović i Jelena Trivić.

bottom of page