top of page

Anđelković: Dodikova čvrsta politika je garant očuvanja Srpske

Politika čvrste odbrane Republike Srpske koju vodi predsjednik Republike Milorad Dodik garantuje opstanak Srpske, rekao je Srni politički analitičar Dragomir Anđelković.Anđelković je naglasio da je Dodikova politika uvijek bila čvrsta, da Dodik drži do stavova koje zastupa i da takav pristup garantuje opstanak Republike Srpske.


- Politika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika uvek je bila takva da stvari izvede na čistinu, da nikada ne igra duple igre, već jasno definiše ono što će raditi i on to dosljedno nastavlja da čini i sad kad je preuzeo mandat -naveo je Anđelković.


Prema njegovim riječima, jasni, čvrsti stavovi su dobra tačka za okupljanje srpskog naroda u odbrani Republike Srpske i sve dok je narod saglasan o tom pitanju stranci ništa ne mogu da učine.


- Vidjeli smo da Dodikova politika čvrste odbrane Republike Srpske i jasnih stavova od 2006. godine daje rezultat. Nijedno ovlaštenje nije oteto Srpskoj, a prethodno smo izgubili sedamdesetak ovlaštenja - ukazao je Anđelković.


Anđelković je dodao da ne može biti kompromisa o vitalnim nacionalnim interesima, državnosti Republike Srpske i Dejtonskom mirovnom sporazumu, dok o nekim drugim pitanjima možda i može.


- Ako bismo u startu bili nedefinisani, najvažnije stvari Zapad ne bi shvatio ozbiljno i ne bi bio spreman o njima da se dogovora. Tako da je njegov /Dodikov/ pristup dobar i garantuje opstanak Republike Srpske dok god postoji sloga vlasti i većinskog dijela naroda - rekao je Anđelković.


Loša strana tog vidljivog plana, kako kaže, jesto to što protivnici brzo odapinju strijele, ali oni svakako rade protiv srpskog naroda i imaju cilj da ga slome.


- Lukavost drugih srpskih političara se svodi na to da oni prikrivaju stavove, a onda polako daju ustupke koje Zapad hoće. Mnogo je bolje sve staviti na čistinu, pa i ući u neku konfrontaciju, a onda iz te konfrontacije napraviti kompromis - rekao je Anđelković.


On je podsjetio na nedavni pokušaj izbornog prevrata i anuliranja Dodikove pobjede koji nije uspio jer je postajala sloga između rukovodstva Republike Srpske i naroda.


- Tokom izbornog procesa imali smo pokušaj izbornog državnog prevrata tako da institucije koje su pod kontrolom stranaca probaju da anuliraju volju građana Srpske, ali to im nije uspelo. Čak i onaj deo naroda koji ne podržava Dodika i njegovu stranku stao je u velikoj meri uz njega jer je shvatio da je tu reč o ugrožavanju Republike Srpske - rekao je Anđelković.
On je dodao da su uz Dodika stali i njegovi neistomišljenici jer su svjesni da se on drži stavova koje zastupa.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je juče nakon preuzimanja dužnosti da je voljom naroda treći put predsjednik Srpske i naglasio da će sa još više odgovornosti i posvećenosti raditi na njenom očuvanju.

留言


bottom of page