top of page

Amidžić: Vukanović se osjeća izdano jer je pomogao Stanivukoviću da pobijedi

„Nisam imao političku, prijateljsku, niti poslovnu saradnju s gospodinom Stanivukovićem, kolega Vukanović jeste. Čovjek se osjeća izdano, pretpostavljam, jer je pomogao Stanivukoviću da pobijedi“, rekao je odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić u Jutarnjem programu RTRS-a.



Na konstataciju novinara kako je Vukanović nedavno na javnoj raspravi u Gradskoj upravi kritikovao gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića više nego ljudi iz SNSD-a, Amidžić kaže da Vukanović ima razloga za to, jer Stanivuković radi sve drugačije od onoga što je obećao Vukanoviću i građanima.


„Za Stanivukovića niko ne govori istinu. Mi ne govorimo istinu, Vukanović ne govori istinu, Jelena Trivić ne govori istinu, niko, samo istinu govori gradonačelnik. Gradonačelnik je obećavao parkove, da će zgrade biti niže spratnosti, obećavao nova dječija igrališta, nove sportske terene. Svjedoci smo da toga u gradu nema. Kolega Vukanović ima puno pravo da ga kritikuje“, kaže Amidžić.


Vukanović, između ostalog, Stanivukoviću spočitava i to, kako kaže, što je postao blizak s nekim ljudima bliskim SNSD-u.


„Mogu da kažem da ja nisam blizak s gradonačelnikom. Naša želja je da funkcionišemo na način da ono što treba da se odvija u gradu da se odvija u gradu Banjaluka. Pokazali smo i previše tolerancije, dali odriješene ruke i vidjećemo šta su rezultati svega toga. A odnos kolege Stanivukovića i kolege Vukanovića i šta oni međusobno dogovaraju, nije pitanje za mene“, zaključio je Amidžić te dodao da je Stanivuković dao previše nerealnih obećanja koja ne može realizovati te kada se građani raspituju o datim obećanjima, on ćuti.


„Tada traži krivca, skupštinsku većinu“, rekao je Amidžić.

bottom of page