top of page

Amidžić: Nema logike da se danas zadužujemo, izgubićemo 150.000 KM bespotrebno na kamate

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić poručio je da rebalans budžeta treba da bude usvojen jednoglasno kao i budžet, a da su prijetnje protestima predlagača budžeta neprihvatljive.


,,Banjaluka ima jednoglasno usvojen budžet u iznosu od 150 miliona KM. U okviru njega su definisane sve one stvari koje su potrebne za funkcionisanje grada. Želimo da vjerujemo da kao što smo postigli konsenzus oko budžeta, tako ćemo postići konsenzus oko rebalansa budžeta, na čemu ćemo insistirati", rekao je Amidžić i nastavio:

,,Nije dobra praksa onih koji predlažu budžet, da će doći do konsenzusa tako što prijete protestima ili da se targetiraju određeni odbornici. Svako ima pravo da se bori za svoje stavove, takvim pritiscima nećemo podlijeći. Ali nećemo odustati od toga da rebalans budžeta bude usvojen jednoglasno".


Amidžić je istakao da je ekonomski nelogično da nije usvojen ni nacrt budžeta, a da se ide odmah u zaduženje od šest miliona KM.


,,Mi znamo da ovih 17 miliona ne mogu sve, ali se dobar dio ovih sredstava može iskoristiti da se urade neke stvari koje su definisane kroz obveznice. Treba prvo da vidimo koji dio od ovih 17 miliona se može koristiti za realizaciju projekata, prije nego donesemo odluku o zaduženju", rekao je Amidžić i poručio da nije politički korektno optuživati odbornike da su protiv projekata predviđenih kroz zaduženje obveznicama.

"Želim da podsjetim građane da su to četiri putna pravca, koja smo mi u prethodnom periodu radili. Šargovac, Motike, Priječani, Česma, ali mislimo da nisu dovoljna izdvajanja kada su u pitanju Debeljaci i Kuljani", kaže Amidžić.


On poručuje da nema ekonomske logike da se danas zadužuje, a da se 15. novembra gase asfaltne baze.


,,Struka kaže da se 15. marta te baze ponovo pale. Imamo šest miliona zaduženja, četiri odsto kamatnu stopu, to znači da ćemo 150.000 KM dati bespotrebno na kamate. Šta nam znači novac na računu kad ne možemo da uđemo u realizaciju projekata. Ako neko misli da to treba da uradi ranije, onda treba da traži podršku u Skupštini", poručio je Amidžić i naglasio da rebalans budžeta mora da bude usvojen jednoglasno kao i budžet.

bottom of page