top of page

Amidžić: Zašto niko iz opozicije nema sankcije?

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić rekao je u emisiji ATV-a "Imate riječ" da je važno da Republika Srpska zadrži trenutnu poziciju i da je važno očuvati tradicionalne prijatelje Srpske."Imali smo priliku kada je u pitanju gospodin Šmit, da vidimo kako se izgalamio u Goraždu jer je branio neki svoj stav. Zamislite da ste s njim u četiri zida i da se izgalami na onaj način. Preko puta vas sjedi predstavnik Njemačke i morate sebi postaviti pitanje: Ako je ovaj krenuo ovako na mene, ja mogu lično da osjetim posljedice, na kraju krajeva, može moja porodica. Taj pritisak morate da iznesete i kažete tu crvenu liniju ne možemo preći. Ko ima sankcije? Ima ih Milorad Dodik i Željka Cvijanović. Zašto? Zato što su rekli do te granice možemo, preko toga ni pod cijenu sankcija", rekao je Amidžić i poručio:


"Što niko iz opozicije nema sankcije? Što iz opozicije ne pričaju o ovim stvarima? Te sankcije nisu pitanje Dodika i Cvijanovićeve, nego pitanje života. Ustavni sud je rekao da šumama Republike Srpske ne treba da upravlja Republika Srpska. Kako će živjeti Mrkonjić, Drinić, kako će živjeti te rudne opštine od kojih na kraju krajeva živi i Banjaluka. I vi onda kažete mi ćemo razgovarati sa Šmitom. U redu, ja mislim da ne trebate, ali razgovarajte. Jeste li ga pitali da li misli da o šumama Srpske treba da odlučuje Republika Srpska?"


Amidžić je poručio da Republika Srpska treba da zadrži trenutnu poziciju. Neki misle da Republika Srpska treba da ima manja ovlašćenja i to je njihovo pravo, ali je naše legitimno pravo da se za ta ovlašćenja borimo.


"Veseli me rad srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da imamo tradicionalne prijatelje kao što je Rusija i Kina. I mi tamo lako pređemo preko činjenice da postoji mogućnost bilateralnih razgovora između Dodika i Putina", rekao je Amidžić.


On ističe važnost pomoći koju Srpska dobija od Mađarske, a koja je proizvod dogovora premijera Viktora Orbana i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.


bottom of page