top of page

Amidžić umjesto Tegeltije u Savjetu ministara

Zorana Tegeltiju u Savjetu ministara BiH trebalo bi da zamijeni Srđan Amidžić. Na prijedlog SNSD-ovog banjalučkog odbora, ime novog ministra finansija i trezora upućeno je u Savjet ministara. U trci je bilo nekoliko imena, a iz banjalučkog SNSD-a kažu da je Amidžić najbolji izbor."U pristupamo ozbilno svakom problemu pa i kadrovskom. I svaki problem rješevamo na najbolji mogući način u interesu građana Republike Srpske. A građani će se uvjeriti kada Srđan Amdžić dođe na tu funkciju da će se pokazati da je to stvarno bio naš dobar prijedlog”, rekao je predsjednik GrO SNSD Banjaluka Vlado Đajić.


Na ministarsko mjesto već odavno pikirali su i neki drugi odbori SNSD-a. Najviše u Istočnom Sarajevu, iako ta regija već ima dva ministra iz Republike Srpske.


Iz Banjaluke poruka da je Srđan Amdidžić demokratski izabran u partiji, i da to neće stvoriti nikakve tenzije. SNSD-ovci iz Istočnog Sarajeva šalju čestitke, ali poručuju da su to mjesto i oni zaslužili.


"Smatam da se radi o vrlo kvalitetnom kadru iz SNSD-a. Čovjeku koji je profesionalno dokazan ali je dokazan i kroz rad u partiji. Ja i dalje mislim da je to mjesto, a ne samo to, nego brojna mjesta u Republici Srpskoj na bazi izbornog rezultata treba da pripadnu SNSD-u iz Istočnog Sarajeva jer je ovdje narod dao povjerenje SNSD-u i Miloradu Dodiku i na osnovu toga se valjda i vagamo”, kaže predsjednik GrO SNSD Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić.


Iz Istočnog Sarajeva ministarske pozicije imaju Staša Košarac i Nenad Nešić. Odlazeći ministar poručuje da ne bi bilo fer da i treća pozicija pripadne toj regiji.


“Od tri ministra dva su iz Istočnog Sarajeva. Ja nemam ništa protiv. Čovjek koji se stalno pominje Ljubiša Ćosić. Čovjek koji je radio u toj oblasti i koji bi sigurno bio dobar ministrar finansija i trezora kao što je dobar u ovom trenutku gradonačelnik Istočnog Sarajeva”, rekao je ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija.


Zoran Tegeltija odlazi na mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje. Srđan Amdžić prije imenovanja mora da prođe sve zakonske procedure, među kojima su i bezbjednosne provjere. Nakon toga, ide na potvrdu u Predstavnički Dom Parlamentarne skupštine BiH.


Srđan Amidžić 2017. izabran je za vanrednog profesora na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci. Bio je zamjenik gradonačelnika Banjaluke. Bivši je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Odbornik je SNSD u Banjaluci.

コメント


bottom of page