Amidžić: Pres služio za javno "prljanje" i neargumentovano etiketiranje


"Jučerašnjem presu lično ne želim da pridajem previše važnosti jer je služio samo za javno "prljanje" i neargumentovano etiketiranje bez razmišljanja o posljedicama po ljude koji se javno pozivaju na linč, ali imam potrebu da se obratim Banjalučanima i građanima Srpske, rekao je Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.Njegovo saopštenje prenosimo u potpunosti:

"Povodom jučerašnjih istupa u javnost gradonačelnika Banjaluke imam potrebu da se obratim Banjalučanima, građanima Republike Srpske, ne samo da argumentima dokažem da se radi o kleveti i lažima, već da zaštitim ljude koji su prozvani i njihove porodice, koje s mojim poslom nemaju nikakve veze. Jučerašnjem presu lično ne želim da pridajem previše važnosti jer je služio samo za javno „prljanje" i neargumentovano etiketiranje, bez razmišljanja o posljedicama po ljude koji se javno pozivaju na linč. Moje lično ubjeđenje je da niko ne bi trebao sebi uzeti za pravo da javno sudi i presuđuje, naročito ako tvrdi da se bori protiv takvih stvari i za uzvišene ciljeve kako to nalaže naša vjera. Na kraju krajeva, to više govori o onome ko to iznosi na taj način nego o ljudima na koje se to odnosi.


Istinu je lako dokazati, da ja lično od 2019. nisam u vlasništvu navedenog privrednog društva, kao što su vlasništvo napustili i drugi koji su se bavili politikom, a kako bi se izbjegle upravo ovakve situacije. Najveću neprijatnosti osjećam zbog akcionara tog privrednog društva, a koji pored jake konkurencije od 24 ostala privredna društva iz te oblastu nastoje na tržištu da ostvare što bolje poslovne rezultate i čija poslovna orijentacija nije rad sa javnim sektorom, a sada prolaze kroz ovakvu situaciju te im se nanosi poslovna šteta.


Firme se osnivaju da bi ostvarivale dobit, pa se gradonačelnik pita kako je profesor Ekonomskog fakulteta uspio ocijeniti šta je pametno ulaganje. Toliki nivo svijesti i informisanosti po meni bi trebao biti minimum od nekoga ko se nalazi na tako bitnoj funkciji i ko bi trebalo da promoviše povoljan privredni ambijent, ili su moja očekivanja prevelika? Vjerujem da je teško to razumjeti onima koji koji su lično i porodično bogatstvo kao akcionari firmi stekli isključivo u poslovanju sa jednom državnom firmom. Za gradonačelnika su kriminalci akcionari firmi koje isključivo posluju na slobodnom tržištu i nemaju nikakve poslovne aranžmane sa državom i državnim firmama.


Moguće da je boravak od mjesec dana na crnogorskom primorju bio naporan i da je to glavni razlog njegovog zamora od svakodnevnih obaveza. Zato, dobronamjerno želim da mu skrenem pažnju, a prije svega radi nas koji živimo u ovom gradu, da se problemi ne rješavaju performansima i virtualnom stvarnošću, već mukotrpnim dugogodišnjim trudom, zalaganjem i učenjem.


Volio bih da sam na ovu temu mogao govoriti uživo i opširnije, ali nalazim se desetak dana u izolaciji radi korone sa blagim simptomima zahvaljujući vakcinaciji. HVALA svim doktorima i na bazi vlastitog iskustva pozivam sve naše građane da se vakcinišu", naveo je Amidžić.