Amidžić: Pravite od građana, novinara i odbornika kretene

U Banjaluci je u toku šesta sjednica Skupštine grada.


Na današnjoj sjednici odbornik Amidžić je uputio prigovor kako Gradska uprava ne odgovara na pitanja. Kaže da ovo nije samo prigovor odbornika većine, već i od strane Udruženja novinara Republike Srpske i Udruženja novinara Bosne i Hercegovine, koji ne dobijaju odgovore po zakonu o slobodi pristupa informacija.


,,Kada su u pitanju odbornička pitanja koja mi postavljamo ja znam da tu treba da se uhoda. Ni mi nismo stizali da odgovorimo u onom nekom predviđenom vremenskom periodu, ali je odbornik uvijek dobio odgovor na odborničko pitanje. Niko neće praviti problem ako se odgovor ne dobije u 15 dana. Problem je kada pošaljete odborničko pitanje i ne dobijete nikakav odgovor, onda se osjećate, kako što bi naš narod rekao, kao kreten'', zaključio je Amidžić.


On se obratio i odborniku PDP-a u Skupštini grada Banja Luka Ivanu Begiću te ga upitao da li zna šta je fašizam i kakve je tragove ostavio.


,,Znate li Vi šta je rodbina tih ljudi koje ste nazvali fašistima u Drugom svjetskom ratu činila da taj fašizam ovdje ne pobjedi? Da svojim kolegama odbornicima sa kojima sada sjedite i razgovarate uzmete za pravo da ih nazivate fašistima. Znate li vi šta je fašizam'', upitao je Amidžić.


,,Sreća i Bog pa nisam bio na toj sjednici'', dodao je.


Podsjećamo, Ivan Begić je na početku prethodne sjednice odbornike skupštinske većine u Banjaluci nazvao fašistima.