Amidžić: Pomoć penzionerima, pa rebalans budžeta


Optužbe gradonačelnika Banje Luke da odbornici grad žele da zaviju u crno nisu tačne, poručio je danas odbornik SNSD-a u Srđan Amidžić. On je naglasio da postoji jasan uslov kako bi se moglo raspravljati o rebalansu gradskog budžeta.„Što se tiče rebalansa budžeta, on se odnosi na raspodjelu viška sredstava. Ono što nama ne odgovara jeste to da u ovom momentu nisu izvršene obaveze iz onog osnovnog dijela budžeta. Onog momenta kada se izvrše obaveze iz osnovnog dijela budžeta tek onda možemo razgovarati o podjeli sredstava iz rebalansa. Oni koji ne izvršavaju navedeno su upravo ti koji koče rebalansa budžeta“, rekao je Amidžić.


Amidžić je pozvao gradonačelnika Draška Stanivukovića da isplati podršku penzionerima kao i da se realizuju usvojeni projekti koji se odnose na komunalnu potrošnju. „Onog momenta kada se te stvari usvoje mi idemo u usvajanje rebalansa budžeta“, izjavio je odbornik SNSD-a.


Amidžić je takođe komentarisao povećanje cijena karata te je istakao da postoji potreba za povećanje cijena, ali da, kako je rekao, “Ne želimo da subvencionišemo prevoznike, već građane”.