top of page

Amidžić: Nismo politički idioti ako želimo pomoći građanima

Na današnjoj sjednici Skupštine Grada odbornik SNSD-a Srđan Amidžić osvrnuo se na Stanivukovićeve govore mržnje koje je uputio prema odbornicima. Između ostalog rekao je da nisu odustali od ničega, iako je Stanivuković izjavio da je većina odustala od dijela amandmana. Amidžić kaže da i dalje insistiraju da se penzionerima isplati naknada u iznosu od 100 KM.,,Mi i dalje insistiramo da se penzionerima uruči 100 maraka pomoći. Nismo odustali od tuđe njege, podrške srednjim školama, razvoju poljoprivrede. Takođe, rast plata u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Centru za socijalni rad, JU Borik”, rekao je Amidžić.


Amidžić je potvrdio da je postignut dogovor oko raspodjele novca sportskim organizacijama te da bi volio da vidi i milion KM od loto dobitka koji je dobio Grad Banjaluka.


„Pozivamo Gradsku upravu da se onaj milion maraka od sportskog dobitka pojavi na stavci kada su u pitanju sportske organizacije“, rekao je Amidžić.


Što se tiče poreza na nepokretnost, Amidžić tvrdi da se vraća isključivo na incijativu Gradske administracije.


„Gradska administracija smatra da to povećanje računa koje dolazi građanima nije preveliko“, kaže Amidžić.


Dodaje i da je ukidanje poreza na nepokretnost bio čest izgovor zašto se neke stvari u Banjaluci ne mogu realizovati, pa se sada nada da neće više tako biti.


Amidžić kaže da sebe ne može smatrati političkim idiotom niti političkim monstrumom, niti Šiptarom ako je glasao za amandmane koji podrazumijevaju podršku penzionerima, veće plate radnicima u gradskim institucijama, za jednokratne pomoći, za njegu drugog lica, podsticaje za razvoj poljoprivrede i tako dalje.


„Nije ispravno da neko nas kolege odbornike naziva političkim idiotom. Nikada nisam koristio takvu terminologiju i ona se koristi u nedostatku argumenata“, zaključio je Amidžić.


Podsjećamo, Stanivuković nedavno nije birao riječi, pa je odbornike uporedio sa „Šiptarima“.


Nazvao ih je i političkim idiotima i monstrumima.

bottom of page