top of page

Amidžić: Ne ide to tako kod Srba

Jedini efekat optužnica protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića je novo usložnjavanje političkih odnosa u BiH, sa ciljem destabilizacije institucija Srpske, rekao je Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a.



"Jasna je namjera da se Milorad Dodik i Miloš Lukić nađu pred Sudom BiH i tako se pokuša dati legitimitet tim institucijama, a koje po dubokom ubjeđenju nas koji živimo na prostoru Republike Srpske, u pravilu rade na štetu Srba kao jednog od konstitutivnih naroda", kaže Amidžić.


Amidžić ističe da optuživati legitimno izabranog predsjednika po nametnutim zakonima i samovolji jednog čovjeka, stranca, koji nema legitimitet je presedan nad presedanima i viđen je samo na ovim prostorima.


"Na sceni je klasični politički progon koji nijednom društvu nikada nije donio napredak, naročito ako znamo činjenicu da Miloradu Dodiku nije dokazana niti jedna sumnja i tužba za bilo koju koruptivnu radnju na prostorima BiH. Kad nisu uspjeli da ga kriminalizuju, odlučili su da ga politički gone", kaže Amidžić.


Amidžić postavlja pitanje čemu se baviti politikom ili zastupati bilo kakva uvjerenja na bazi povjerenja datog od strane ljudi koji žive u Republici Srpskoj ako neko može u svakom momentu i jednim potezom poništiti tako iskazan većinski stav svih nas koji ovdje živimo.


On ističe da to važi i za kolege iz Federacije BiH.


Amidžić kaže da može da razumije motive onih koji su ovu odluku donijeli jer imaju jasne interese, ali su mi neshvatljivi stavovi "naših" političara.


"Onih političara koji iz patološke mržnje prema jednom čovjeku prihvataju cijenu poništavanja pozicije predsjednika Republike Srpske u nadi da će ih to približiti dvodecenijskoj želji da pridobiju povjerenje naroda i budu nosioci vlasti u Republiku Srpsku. Na njihovu žalost, ne ide to tako kod Srba", jasan je Amidzić.

Comentarios


bottom of page