top of page

Amidžić: Komisije za nadzor regulacionih planova potrebne radi daljeg razvoja grada

Odbornik SNSD-a Srđan Amidzić podržao je incijativu odbornika PDP-a Milka Grmuše o osnivanju komisije za nadzor izrade regulacionih planova kako se ubuduće ne bi doveli u situaciju koja ih je zadesila ovih dana.Naime, Ustavni sud Republike Srpske oborio je regulacioni plan za Centar i samim tim blokirali dalju gradnju.

"Želim da skrenem pažnju i ja kao odbornik želim najbolje ovom gradu. Kao kolega Grmuša želim se držati principijelnosti, želim se osvrnuti na tu njegovu incijativu.

Želim da kažem svaka čast, trebamo svi učiti od njega sta je principijelnost, ali da grad nije princip, već život, ali želim da podržim na ovo što on govori da trebamo više ovakvih odluka", navodi Amidzić.


Takođe, dodaje da kroz regulacioni plan za Srpske Toplice se mogu ispraviti greške koje su rađene u prošlosti te na taj način uvidjeti kako ubuduće raditi.

"Ovo što se desilo je loša stvar i trebamo raditi na tome. To je obuka iz 2018. godine i znamo ko ju je donio, ali smatram da ne treba da gledamo u prošlost već da idemo dalje i radimo na tome da nam grad bude bolji i funkcionalnalniji", kaže Amidžić.

Odbornik PDP-a Milko Grmuša ističe da nije navikao da dobija ovakvu podršku, te je iznenađen da je izazvao pozitivne reakcije kod odbornika.

"Malo ste me zatekli. Ja sam veoma sramežljiv, nisam navikao da primam komplimente. Smatram da bi uvođenjem ovakvih komisija stvarno radili na boljoj poziciji grada i izbjegavali probleme", rekao je Grmuša.

bottom of page