top of page

Amidžić: Kažete da je budžet u krizi, a dajete 200 hiljada maraka za koncerte, a penzioneri čekaju

Tokom rasprave o Nacrtu budžeta za narednu godinu i Nacrtu rebalansa budžeta, javio se i odbornik SNSD-a, Srđan Amidžić i upitao o kakvom usvajanju budžeta se priča kada se stavke koje su navedene u budžetu nisu realizovale. Osvrnuo se i na podršku penzionerima od 100 KM odnosno na amandman za koji su glasali svi odbornici, a koji Grad još uvijek nije isplatio.Amidžić je upitao da li je potrebno da se postave bilbordi gradonačelnika Draška Stanivukovića kao i slika gradskog menadžera Bojana Kresojevića i direktora nadležnih odjeljenja na glavni trg i da piše ovo su ljudi koji ne žele da isplate podršku penzionerima.


“Jedan od prioriteta budžeta za ovu godinu bila je isplata pomoći penzionerima, za to su glasali odbornici svih partija. Vi ova sredstva ne želite da isplatite, i hoćete da četiri miliona prebacite kao suficit za narednu godinu. O kakvom Rebalansu budžeta pričamo, ako dosadašnje stavke nisu realizovane”, upitao je Amidžić.


“Kažete da je budžet u krizi, a dajete 200 hiljada maraka za koncert Bijelog dugmeta, i 120 hiljada za novogodišnji koncert”, istakao je Amidžić.


Cijena novogodišnjeg koncerta sporna je i za odbornika Sašu Lazića.


“Ne mogu da podržim to da se veliki novac izdvaja za koncerte, a putevi se ne saniraju”, istakao je on.


Comentários


bottom of page