top of page

Amidžić imenovan za guvernera BiH u Svjetskoj banci

Savjet ministara BiH imenovalo je Srđana Amidžića, ministra finansija i trezora BiH za guvernera BiH u Svjetskoj banci.Amidžić će na ovoj dužnosti zamijeniti ranijeg ministra Zorana Tegeltiju, aktuelnog direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.


Na današnjoj sjednici u Sarajevu razmotren je Pregled realizacije zaključaka Savjeta ministara donesenih u periodu od 1. januara do 30. juna, koji obuhvata zaključke s 22 sjednice ovog tijela, od čega 16 redovnih i šest vanrednih.


Pregledom su obuhvaćene 33 institucije Savjeta ministara, koje su od ukupno donesena 432 zaključka realizovale 351 ili 81 odsto, dok 81 zaključak nije realizovan.


U saopštenju je istaknuto da je Pregled realizacije zaključaka, koji je pripremio Generalni sekretarijat Savjeta ministara, praćen odgovarajućim zaključcima kojima se želi ubrzati realizacija zaključaka i na taj način unaprijediti efikasnost rada ove institucije.


Savjet ministara imenovao je Zoranu Tovilović-Glavaš za člana Upravnog odbora Regionalne kancelarije za saradnju mladih, nakon sprovedene procedure javnog poziva.


Prethodno je savjetnik u kancelariji zamjenika ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Ivan Ćubela imenovan za člana Upravnog odbora Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao predstavnik Savjeta ministara, nakon što je dosadašnji predstavnik Davor Bošnjak razriješen zbog isteka mandata šefa kabineta ministra civilnih poslova.


Na prijedlog Ministarstva inostranih poslova, Savjet ministara dao je saglasnost za imenovanje zastavnice Еle Tajler na dužnost pomoćnika odbrambenog atašea SADržava u BiH.

bottom of page