Amidžić: Gradonačelniče, zašto pokušavate nametnuti sumnjive investitore? (VIDEO)


"Kako da prihvatimo sumnjive strane investitore kada imamo mnogo uspješnih domaćih. Ulaganje od 30 miliona evra, pa daj mi upola cijene pa i to na kraju plaćam u ratama. Zbog ovog svega imam pravo da sumnjam u tog stranog investitora”, izjavio je odbornik SNSD-a Srđan Amidžić na sjednici Skupštine Grada.Amidžić je govorio o planiranim investicijama u banjalučkom naselju Ramići gdje je za rekonstrukciju hale od 50 hiljada kvadratnih metara, gradonačelnik Draško Stanivuković planirao dovesti italijanskog investitora koji posjeduje 7 kompanija i 4 poslovne divizije.


“Ovdje se pokušava objasniti da se radi o nekom investitoru koji će kao takav preokrenuti privrednu sliku Banjaluke. Znate li šta ta kompanija radi? To je najobičnija livnica koja treba da radi odlivke za hidraulične pumpe koje bi oni sastavljali u Italiji. Znate li zašto su došli ovdje? Zašto su došli u Gradišku? Zato što strogi ekološki standardi koji važe u Evropskoj Uniji ih onemogućavaju da proizvode tamo” rekao je Amidžić.


On je dodao da se ne protivi investiciji ali da ga niko nije uvjerio da je to trenutno ispravna opcija. Nabavka sirovinke neophodne za izradu projekta se vrši iz Ukrajine u kojoj je trenutno ratno stanje i da sama nabavka neće teći kako je to planirano.


“To je razlog zašto ja imam sumnju u dokument koji nam je dostavljen o investitoru. Ja bih ovu halu poklonio ako govorimo o jednom ozbiljnom drvoprerađivaču iz Karanovca koji ima više radnika nego ovaj čovjek. AS Market ima všie zaposlenih od ove italijanske grupacije”, zaključio je Amidžić.