top of page

Amidžić-Šeldon: Svjetska banka nastavlja da pruža snažnu podršku BiH

Ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić razgovaro je danas sa šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH i u Crnoj Gori, Kristoferom Šeldonom o nastavku realizacije projekata koje finansira ova međunarodna institucija.Amidžić je rekao da će realizacija projekata Svjetske banke i ubuduće biti važan priorotet. Dodao je da su projekti Svjetske banke značajni za stanovništvo i u Republici Srpskoj i u FBiH, kao i da obuhvataju mnogobrojne oblasti, od ulaganja u lokalne zajednice do velikih infrastrukturnih projekata.


Na sastanku je istaknuto da su u pripremi novi projekti za BiH te da se očekuju nova ulaganja, iako postoje objektivni globalni izazovi sa kojima se suočava cijeli svijet.


Prema Šeldonovim riječima Svjetska banka nastavlja da pruža snažnu podršku BiH. U toku su aktivnosti na Drugom projektu podrške zapošljavanju, Projektu poboljšanja kvaliteta vazduha, Regionalni program koridora rijeka Save i Drine i Programski zajam za razvoje politike zdravstvenih sistema. Dosadašnja ulaganja Svjetske banke u BiH iznose preko 2,5 milijardi američkih dolara kroz 122 finansiranih projekata.

bottom of page