top of page

Amerikanci poslali MILIONE DOLARA da dovedu Jelenu Trivić na vlast u Srpskoj

Za kampanju Jelene Trivić i PDP-a administracija Džozefa Bajdena izdvojila je 10 miliona dolara, objavili su pojedini portali. Ovaj iznos je vojnim avionom 4. avgusta prenesen do aerodroma Sarajevo gdje je taj novac preuzeo brat Jelene Trivić, Igor Tešić koji je šef štaba i vodi njenu kampanju.U izbornom štabu PDP-a još uvijek nema komentara o ovim navodima.


Trivićeva je i favorit moćnih nevladinih organizacija iz Njemačke. Jedna od njih je i njemačka fondacija „Konrad Adenauer“, stranka bliska Kristijanu Šmitu, a s kojim se sastala javno Jelena Trivić.


Prema pisanju medija, Trivićeva Šmita poznaje od ranije. Ona je bila stipendista fondacije „Konrad Adenauer“. U organizaciji njemačke fondacije Trivićeva je posjetila Bundestag i prisustvovala godišnjem kongresu CDU, na kojem je govorila i Angela Merkel.


Kako bi se odužila za finansijsku pomoć, Trivićeva je Kristijana Šmita ugostila u Banjaluci i izjavila da je Šmit za nju realnost i da iza njega stoje ozbiljne zemlje.


Novac stranaca neće biti dovoljan za promjene koje najavljuju PDP i Jelena Trivić, smatra predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.


„Ovdje su u izborni proces uključeni Amerikanci i Britanci koji rade zajedeno sa svojim pulenima protiv, kako kažu, nacionalnih opcija koje su podložene ruskom uticaju“, rekao je Dodik.


Mnoga istraživanja pokazuju da je rejting opozicionih kandidata naglo pao onog trenutka kada su prihvatili „njemačkog turistu“ kako ga mnogi u Srpskoj nazivaju.


Comments


bottom of page