top of page

Akvana traži spas iznajmljivanjem parking garaža

Grad Banjaluka je odustao od naplate parkiranja kod vodenog parka u Boriku, kako bi gradski bazeni „Akvana“ moglo dati u zakup dio parking garaže. Zakupac će za taj prostor plaćati 976 KM mjesečno ili duplo manje od iznosa koji je „Akvana“ tražila.

U pitanju je garaža sa 73 parking mjesta, koja je dio kompleksa otvorenih bazena, a prethodnih godina Grad Banjaluka je na ovoj lokaciji ubirao profit naplaćujući parkiranje po tarifi II zone, 0,50 KM po satu.


Sada se ta praksa mijenja. Iz Gradske uprave Banjaluka potvrdili su da Grad Banjaluka više ne vrši naplatu na pomenutoj lokaciji, te da će u narednom periodu biti uklonjeni aparati za naplatu parkinga.


„Pomenuti parking prostor je u vlasništvu preduzeća „Akvana“, te u skladu sa tim je i sprovedena procedura po Pravilniku o postupku, kriterijumima i mjerilima davanja u zakup ili korištenja poslovnih prostora“, poručili su iz Grada.


Prema informacijama BL portala, preduzeće „Akvana“ je već sprovelo proceduru davanja u zakup dijela parking garaže.


U Odluci o dodjeli u zakup poslovnog prostora navedeno je da se daje u zakup poslovni prostor garaža, dio od 27 mjesta površine 315 metara kvadratnih.


Isto tako je precizirano da se prihvata cijena u ponudi od 3,10 KM po metru kvadratnom sa PDV-om. Tako da će budući zakupac Marko Plavšić plaćati „Akvani“ 976 KM mjesečno.


Prihvaćena suma je skoro dva puta manja od minimalne cijene koja je tražena u oglasu. Naime, početna cijena u oglasu je bila pet KM po metru kvadranom plus PDV i time bi „Akvana“ dobijala 1.842 KM.


bottom of page