top of page

Akvana traži novi kredit! Preduzeće grca u dugovima

Gradsko preduzeće JP "Akvana" se očigledno nije oporavilo od starih dugovanja, a za koja gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdi da su riješena te je kako nezvanično saznajemo potražilo novi kredit.Grad Banjaluka je prije više od mjesec dana obezbijedio kredit od pet miliona KM, koji se najvećim dijelom treba iskoristiti za otplatu dugova „Akvane“, ali taj novac još nije uplaćen povjeriocima.


Podsjećanja radi, podizanje kredita je u junu odobrila je gradska Skupština, kako bi spasila od propasti ovo preduzeće koje tone u milionskim dugovima. Kredit je obezbijeđen od Raiffeisen banke tek u septembru, ali taj novac još nije utrošen onako kako su nadležni najavljivali. Pored pomenutog prvog kredita ovo gradsko preduzeće zatražilo je novi kredit.


Šta se dešava u JP "Akvana" i kakvim radnjama se bavi rukovodstvo ovog gradskog preduzeća nikom nije jasno.


Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem ljetos su bila puna usta Akvane, međutim danas o njoj ni riječi dok se ona nalazi na samoj ivici bankrota te bi shodno tome mogla uskoro staviti katanac na bravu, a zbog čega bi se mogao ostvariti Stanivukovićev pakleni "Futur 2".


Podsjećamo, famozni "Futur 2" odnosi se na predaju zemljišta gradskog preduzeća Akvana povjeriocima, na kome će po planu ponići zgrade. Naime, ukoliko ne dođe do isplate duga Akvane prema povjeriocima ista prelazi u njihove ruke, tj. jedino 100 procentno gradsko preduzeće prelazi u ruke privatnika.

bottom of page